ONTDEKKINGSTOCHTEN 
     VOOR NATUURLIJKE
     LEIDERS EN
     ONDERNEMERS


Woestijn IN JordaniE

24-28 MAART (VOLZET)
13-17 OKTOBER (NOG 5 PLAATSEN)

 

>> wie ben je en waar sta je voor?  
>> wat is je boodschap aan de wereld?  

Of eenvoudig gezegd: wat is je verhaal, en hoe kan je dit nog sterker uitdragen? 

Expeditie Leiderschap is een intensief traject dat bestaat uit:

>> een buitenlandse ontdekkingstocht
>> 2 integratiemomenten (voor en na de tocht)

Deze expeditie is natuurlijk meer dan een reis. Het is je persoonlijke uitnodiging om met je leiderschapsverhaal aan de slag te gaan.

De trip wordt begeleid door Raf Stevens, een ervaren coach die al 15 jaar bedrijven en professionals ondersteunt om hun verhaal sterker in de wereld te zetten. Anders Reizen is de professionele reispartner.

 
Image

DE HELD IN 
JE EIGEN VERHAAL

Expeditie Leiderschap is een traject voor mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

>> dieper in contact te komen met je leiderschapsverhaal
>> nieuwe inzichten verwerven van gelijkgestemden
>> bewust stilstaan bij wie je bent als leider, als mens
>> je stevig verbinden met (nieuwe) intenties
>> het eerste hoofdstuk definiëren van je nieuwe verhaal

De woestijn is hierbij de ideale plek om tot nieuwe inzichten te komen die je professioneel en dagelijks leven fundamenteel een andere wending kunnen geven.

’s Morgens en ’s avonds gaan we in groep aan de slag met je verhaal. Overdag is er ruimte om alles in alle eenvoud, rust en helderheid te laten inwerken. En om verhalen te delen. Bij stammen noemen ze dit werken met 'de wijsheid van de groep'.

Image

JE EIGEN VERHAAL
     EN LEIDERSCHAP
         COMPONEREN

Tijdens deze expeditie kijken we naar het het verhaal van je leven en werk.

>> wie ben jij als held/hoofdpersoon?
>> wat is je verlangen?
>> wat zijn je grootste obstakels?

Als je deze vragen goed kan beantwoorden heb je de basis van je verhaal. Vanuit deze basis kijken we stap voor stap dieper.

Je leven is een zoektocht naar het verhaal van je identiteit: wie zijn we en waar zijn we naartoe op weg? Je zelfbewustzijn wordt door een groot deel bepaald door het verhaal dat je erover vertelt. Zo componeer je eigen levensverhaal, én je leiderschapsverhaal. Jij bent de auteur, regisseur en hoofdrolspeler in je eigen verhaal. Je stelt het verhaal soms bij, schrijft er nieuwe karakters in, haalt er andere uit, creëert nieuwe uitdagingen of conflicten.

 

>> Welk verhaal vertel jij vandaag?
>> Maakt het je sterker, of maakt het je zwakker?
>> Wat voor verhaal leidt je dichter naar je bestemming?
>> Welke opvattingen en waarden zitten je je verhaal?
>> Wat is de rode draad?
>> Is er een terugkerend thema?

 

Tijdens Expeditie Leiderschap gebruiken we de 13 stappen van de ‘Hero’s Journey’ (Joseph Campbell) als reisgids. Elke stap van je reis wordt gecombineerd met enkele reflectievragen die je persoonlijke thema’s zichtbaar maken, en zorgen voor krachtige leiderschapsinzichten.

wat maakt
  dIT PROGRAMMA 
zo bijzonder?

 

Veel ruimte tot reflectie en voor het uitwisselen van ervaringen. 

Leiders/ondernemers die elkaar helpen groeien.

Een magische plek waar je je masker mag afzetten om in alle eenvoud en rust te werken aan authentiek leiderschap.

Kleine groep die zorgt voor veel persoonlijke begeleiding  (6 tot max. 10 deelnemers).

Niet alleen een innerlijke reis. We maken ook de beweging naar buiten. Na de tocht word je persoonlijk begeleid om je verhaal tot leven te brengen.

Image
Image
Image

ALLE ELEMENTEN
   VAN HET Programma

VOOR DE EXPEDITIE

>> je avontuur begint al enkele weken op voorhand op de kennismakingsbijeenkomst. 
>> we nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar elkaars verhalen.
>> we introduceren de 'the Hero's Journey' die tijdens de toch als reisgids dient.
>> geven handvaten om reeds vooraf met je verhaal aan de slag te gaan. 

5DAAGSE EXPEDITIE

NA DE EXPEDITIE

>> 1-op-1 begeleidingsmoment.
>> je verhaal gaan integreren in je dagelijks leven
>> je ervaringen omzetten naar een krachtig en authentiek leiderschap


Image
Image

HET PAD VAN PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Hoe word jij de held in je eigen verhaal?
Hoe loopt je tocht?

Held zijn betekent in de eerste plaats mens zijn. Daarbij weet een held ook dat hij/zij 100% verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen pad. En dat succes staat of valt met zelf verantwoordelijkheid te nemen op je eigen verhaal.

Deze Expeditie Leiderschap is dus veel meer dan een innerlijke reis. Je maakt ook de beweging naar buiten. Door taal te geven aan je verhaal en het stap voor stap tot leven te brengen.

Impact creëren met je verhaal is een belangrijke element van het programma. 

REISDag 1

We kiezen voor een rechtstreekse vlucht vanuit Keulen naar de zuidelijke badstad Aqaba waar we in de late namiddag aankomen. Na een klein uurtje rijden zijn we reeds op onze bestemming: het Visitor’s Centre van Wadi Rum. 

Na de registratie rijden we Wadi Rum binnen, een natuur- en cultuurgebied van 74.000 hectare in het zuiden van Jordanië, vlak bij de grens met Saoedi-Arabië. Het is een door Unesco beschermd gebied.

De rotstekeningen, inscripties en archeologische overblijfselen getuigen van 12.000 jaar menselijke bewoning en interactie met de natuurlijke omgeving. 

We slapen nog dezelfde dag voor het eerst in de woestijn, onder een fenomenale sterrenhemel, en genieten van de warmte van het kampvuur.


Image
 
Image

REISdag 2-4

Image

Drie heerlijke dagen lang trekken we te voet door deze fotogenieke woestijn. 

Elke ochtend en elke avond is er een groepssessie personal story en tribal leadership. Je krijgt nieuwe inzichten rond persoonlijk leiderschap. Met handvaten voor het zichtbaar maken van je eigen leiderschapsverhaal. 

Overdag wandelen we over een mooi stuk van de Khasch Ridge, een bergkam die Wadi Rum van oost naar west doorkruist. We trekken door de Wadi Noghra naar Wadi Saabit, een afgelegen plaats die zelden wordt bezocht door toeristen.

Tijdens heel de dag is er veel ruimte voor individuele reflectie. En de mogelijkheid voor individuele koppelmomenten met mij als coach.

Het is deugddoend om enkele dagen op het ritme van de Bedoeïenen te leven en te genieten van de stilte en de schoonheid. De woestijn is dé plaats bij uitstek om op verhaal te komen.


 

REISdag 5

Het woestijnavontuur loopt ten einde. Na de lunch wordt de jeep ingeladen en begint onze terugtocht naar de bewoonde wereld.

Het is slechts honderd kilometer rijden van de absolute droogte van de woestijn naar Aqaba. Daar spoelen we het zand van ons af in een plaatselijke hamman, gaan we lekker eten om dan ’s avonds terug te vliegen naar Keulen.

Image
 

individuele
   COACHING
     achteraf

Enkele weken na de reis plannen we een individueel opvolgingsmoment (coachingsessie).

Uitgangspunt: van IK naar WIJ.
Hoe ga je je nieuwe verhaal tot leven brengen? Hoe ga je anderen uitnodigen in je verhaal? 

Trefwoorden:  Inspireren, bezielen, afstemmen, verbindende taal, dialoog.

Image
 

praktisch

In de woestijn draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd met jeeps.

We slapen in een tent (of in open lucht) op plaatsen die door de Bedoeïenen worden uitgekozen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Een warme slaapzak is een must.

Tijdens ons verblijf in de woestijn wordt er fantastisch lekker gekookt. Naast een lokale kok reist er ook een lokale gids met ons mee.

Voor de trekking: Wadi Rum is een rotswoestijn en de wandeltrajecten lopen zowel op een stevige ondergrond als door het mulle zand. Af en toe klauter je eens op en tussen de rotspartijen. We wandelen zo'n 5u per dag.

Tijdens heel de trip reist er een begeleider van Anders Reizen mee. Anders Reizen organiseert al meer dan 30 jaar woestijnreizen. Dankzij hun jarenlange contacten met de mensen ter plaatse hebben zij een unieke expertise opgebouwd die veiligheid en vertrouwen geeft.

 

5 dagen op het ritme van de BedoeIenen, en genieten van de stilte en schoonheid.